Vánoční cukroví / MOCCA

22. prosince 2011 v 11:05 | Maky |  PEČENÍ











SUROVINY NA TĚSTO :
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g Hery
1 celé vejce
1 lžička mleté kávy



Ze všech surovin vypracujeme hladké,kávou vonící těsto,které dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice.Potom znovu propracujeme,vyválíme na 5mm plát a vykrájíme kolečka nebo oválky.Pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě (180°C),dokud okraje nezrůžoví.Necháme vychladnout a slepujeme vanilkovým krémem,do kterého přidáme lžičku mleté kávy.

POLEVA (Kávový fondán) :
2 lžíce horké kávy (Nescafe)
130g moučkového cukru

Slepené cukroví potíráme ještě teplým fondánem,nejlépe se roztírá klasickým školním stětcem do výtvarné výchovy :)
Necháme dobře vychladnout a ztuhnout,nakonec zdobíme čokoládovou polevou.(Originální Mocca by měla mít na sobě polevou napsané M,ale kdo by se s tím patlal ???)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ELOi ELOi | 25. října 2012 v 14:41 | Reagovat

Ach jo..musím říct že to pečení máš naprosto perfektní. Taky každý rok pečeme neskutečně mnoho cukroví na Vánoce a letos bych chtěla napéct ještě více druhů :) a určitě se zase přijdu inspirovat. Jinak jsem byla překvapená že většinu cukroví co tady máš znám a dělám taky...to je moc fajn...:). Poslední dobou peče každý dva druhy cukroví a je rád že je rád :). Jsem myslela že jsem jediný blázen co tolik peče :)

2 MAKY MAKY | 28. října 2012 v 9:23 | Reagovat

[1]: Díky za pochvalu ...
Jo,jo je pravda,že je nás čím dál míň,ale nechápu lidi,kteří si za těžký prachy objednají cukroví,které jim vlastně nechutná,moje mamka tomu říká "suchoprdy".To já se každoročně vyřádím na oblíbených,osvědčených a neodpustím si ani nějakou novinku.A můžu upřímně říct,že už se těším,až to zase u nás vypukne :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama