Vánoční cukroví / Kokosový kmen

14. prosince 2011 v 13:23 | Maky |  PEČENÍ












SUROVINY
150 g cukru krupice
70 g vody
90 g sušeného mléka (můžete použít i sušenou smetanu do kávy)
200 g kokosu (1 sáček)
100 g medu
200 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
(15 g Rumu)



Svaříme vodu a krupicový cukr,do rozvaru přidáme sušené mléko a lehce provaříme.Odstavíme,postupně vmícháme med,kokos,vanilkový a moučkový cukr,Rum můžeme nahradit mandlovou esencí.Hmotu vyklopíme na vál,podsypeme moučkovým cukrem a prohněteme - pozor,bude hodně lepit !
Těsto pak rozdělíme na 3 části : jednu necháme bílou,druhou přibarvíme kakaem a třetí potravinářskou barvou dle libosti.
Z každé části vyválíme váleček dlouhý asi 20cm.3 barevné válce pevně přitlačíme k sobě a vymodelujeme kokosový kmen do konečné barevnosti a velikosti (aby se lépe zpracovával je lepší jej rozdělit na několik menších dílů).
Nakonec hotový kmen jemně obalíme v kokosu,zabalíme do alobalu,dobře utáhneme a dáme do lednice ztuhnout.

Pozn. Je to sice pracné,ale taaaaak dobré ... určitě vyzkoušejte
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 soraki soraki | 15. prosince 2011 v 9:32 | Reagovat

jestli mi bude příští týden lépe, dojdu ochutnat ty štangle salámu :-D

2 MAKY MAKY | 15. prosince 2011 v 20:37 | Reagovat

Právě jsme jeden "zařízli" a už je po něm ... :-)

3 Toňa Toňa | E-mail | Web | 7. února 2013 v 19:10 | Reagovat

Veliká šikula od A až do Z. Moc pěkných věciček a dobrůtek. Pěkný den Tonina :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama