Pravý a "levý" Marcipán

15. prosince 2011 v 12:24 | Maky |  PEČENÍ










PRAVÝ MARCIPÁN :
100 g mandlí
100 g moučkového cukru
1/2 lžičky Solamylu
1 bílek
(podle potřeby potravinářské barvivo)


Mandle oloupeme a nastrouháme nebo rozmixujeme.Přidáme moučkový cukr,ušlehaný bílek se Solamylem a utřeme do hladké hmoty.Pokud je příliš řídká,ještě zahustíme práškovým cukrem.Necháme odpočinout do druhého dne a pak zahřejeme ve vodní lázni na 50°C,aby se odpařila přebytečná voda.Hmotu rozdělíme podle potřeby na porce a případně přibarvíme potravinářským barvivem.

" FALEŠNÝ " MARCIPÁN :
(tento dělám já)
300 g moučkového cukru
120 g Hery
80 g sušené smetany do kávy nebo sušeného mléka
5 kapek mandlové esence

Všechny suroviny zpracujeme ručně jako klasické těsto na cukroví Těsto zabalíme do alobalu + igelitového sáčku a dáme do lednice.Tento marcipán se nelepí,je krásně hladký a vláčný,takže se dá nejen krásně tvarovat,ale i vyvalovat.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bev Bev | E-mail | Web | 5. dubna 2013 v 13:47 | Reagovat

Žasnu, nikdy mě nenapadlo, že by šel marcipán takto vcelku jednoduše vyrobit. Hned si píšu do receptů..
Levý marcipán od Maky. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama