Co a kdy pečeme na Vánoce ???

10. prosince 2011 v 13:13 | Maky |  PEČENÍ



1.) Zázvorky a perníčky
Vydrží v chladnu 1 měsíc i déle.
Během této doby zvláční a chuť koření,které obsahují,se krásně rozleží.

2.) Oříškové cukroví
Pečeme 2-3 týdny před Vánoci
Oříšky,obsažené v pečivu, změknou a nasají přirozenou vlhkost,které se zbavily během pečení.

3.) Vanilkové rohlíčky
Pečeme 1 - 2 týdny před Vánoci
Aroma vanilky se plně uvolní a rohlíčky za tuto dobu přijmou přiměřenou vlhkost - jsou potom měkké,vláčné a aromatické.


4.) Linecké
Pečeme 1 týden před Vánoci
Po jednom týdnu je toto cukroví křehké,vláčné a aromarické.Po delší době však ztrácí své aroma,po třech týdnech je ovlivněno prostředím,ve kterém je skladováno (může být přesušené a tvrdé nebo naopak příliš vlhké).

5.) Piškotové
Pečeme 1 týden před Vánoci
Piškot se po týdnu stává suchým a drobivým.

6.) Nepečené
Vyrábíme jen několik dnů před Vánoci
Uchováváme vždy v chladu a spotřebujeme co nejdříve!

7.) Vánočky a záviny
Spotřebováváme hned po upečení nebo maximálně druhý den.(životnost můžeme také prodloužit zmrazením)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama