Plněný beránek z kynutého těsta

19. dubna 2011 v 16:57 | Maky |  PEČENÍ
Těsto :


250 g tuku (nejlépe Hera)
180 g cukru krupice
500 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
50 g droždí
5 žloutků
3 bílky
citronová šťáva
špetka soli

Náplň :
100 g cukru moučka
2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce
1 lžička nasekaných mandlí
3 lžíce mletých lískových oříšků
1 lžíce rozpuštěného másla
2 vejce

Příprava :
1.) Necháme vzejít kvásek : Droždí rozdrobíme do misky,přidáme trošku cukru a zalijeme lžící vlažného mléka.
2.) Tuk utřeme do pěny,za stálého míchání přidáme cukr,žloutky a citronovou šťávu.Tuto směs smícháme s kváskem a střídavě přidáváme mouku a mléko.(Nezapomeneme na špetku soli)
3.) Z bílků ušleháme sníh a opatrne vmícháme do těsta.Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
4.) Připravíme si náplň : Moučkový cukr ušleháme s celými vejci,přidáme kandované ovoce,ořechy,máslo a promícháme.
5.) Vykynuté těsto na pomoučeném vále opatrně rozválíme,namažeme náplní a zavineme.
6.) Zavinuté těsto vložíme do vymazané,hrubou moukou vysypané formy na beránka a pečeme v mírně předehřáté troubě si 45 minut.
7.) Upečeného beránka vyklopíme pocukrujeme,oči vytvoříme z rozinek ,čumáček z kandované třešně.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama