Recept na "Jarní věnečky "

28. března 2010 v 16:08 | Maky |  PEČENÍ

věnečky




Ještě než mě chytne
obvyklá"Velikonoční tvorba",
využila jsem příležitosti
a zkusila upéct věnečky z odpalovaného těsta.
Moc se povedly a tak pro případné zájemce
přikládám i recept ...




Odpalované těsto :
1/4 l vody
20dkg hladké mouky
17 dkg oleje
4 vejce
špětka soli

  • Do většího hrnce nalijeme vodu s olejem a špetkou soli,dáme vařit.
  • Až voda s olejem začne probublávat,postupně po částech přimícháme hladkou mouku.
  • Ještě chvíli "odpalujeme" a stále důkladně mícháme !!!
  • Až se těsto přestane na stěny hrnce lepit,odstavíme a dáme vychladit (já pro tento účel používám balkon)
  • do vychladlého těsta el.šlehačem zapracujeme celá vejce.
  • Naplníme cukrářský pytlík s větší špičkou a na pečící papír tvarujeme věnečky tak,že uděláme dvě kolečka na sebe.
  • Vložíme na plech,do trouby předehřáté na 220°C a pečeme 8 minut.
  • Nejdůležitější část : Po 8 minutách (věnečky by měly být pěkně naskočené)snížíme v troubě teplotu jen na 150°C a věnečky dosušíme.Zůstanou potom pěkně růžové a hlavně nespadnou !
  • Upečené věnečkové korpusy vložíme do papírové krabice a necháme do druhého dne uležet.
  • Druhý den věnečky pčekrojíme a naplníme vanilkovým krémem.
  • Nakonec potíráme fondánouvou hmotou.
Vanilkový krém :
1l polotučného mléka
3 balíčky vanilkového pudingu (nejlepší je vanilka se smetanou od Dr.Oetkera)
6 lžic cukru krupice
400g másla
  • Uvaříme hodně hutný puding,který dáme vychladit.
  • Vychladlý pudin vyšleháme el.šlehačem s máslem na hladký krém.
Fondánová poleva :
2 lžíce vařící vody
130g prosátého moučkového cukru
  • Do hrnečku dáme vroucí vodu a lžičkou postupně přidáváme moučkový cukr,pořádněkuchařpromícháme,až se hmota spojí a odkapává ze lžičky.

Dobrou chuť !!!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama