Vánoční cukroví/KARAMELOVÉ HRUDKY

15. prosince 2009 v 21:01 | Maky |  PEČENÍ
Vynikající a opět velice jednoduchý recept.
Dostala jsem ho kdysi od paní učitelky ve 2.třídě...


SUROVINY:
1/2 másla!
3 sáčky mléčných karamelek
1 sáček bílých neochucených burizonů (spolehlivě seženete v Kauflandu)

Do kastůlku dáme rozpustit máslo,mezitím si vybalíme karamelky.
Do rozpuštěného másla nasypeme karamely,
na mírném plameni povaříme,až se máslo a karamely spojí.
Nakonec přidáme celý sáček burizonů a dobře promícháme.

Z takto vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou hrudky libovolné velikosti(podle košíčků).
Hmota bude sice horká,ale musíme pracovat rychle,
protože začne tuhnout a lepit se.
TIP:Mně se osvědčilo namáčet si ruce do mísy se studenou vodou.
Hotové hrudky necháme pořádně vychladnout a ztuhnout.

Poznámka: Z této hmoty můžete tvarovat třeba také kuličky-ty jsem dělala loni,
vypadaly krásně,ale dost se mi na sebe potom v krabici lepily...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama