Buchta " Bohdalka "

20. listopadu 2009 v 22:07 | Maky |  PEČENÍ
Recept na tento skvělý zákusek dávala v televizi herečka Jiřina Bohdalová,
odtud tedy název...
Když se chci svým chlapům zavděčit
nebo se předvést návštěvám coby zdatná hospodyňka,
vždy sáhnu po této osvědčené lahůdce.

TĚSTO:
200g hladké! mouky
200g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1dcl mléka
1dcl oleje
1 vanilkový cukr
5 vajec
špetka soli

NÁPLNĚ:
1.vrstva:
3/4l mléka
2 pudingové prášky(vanilkové)
4 lžíce krystalového cukru

2.vrstva:
2 zakysané smetany
2 pomazánková másla
2 vanilkové cukry

3.vrstva:
1 kelímek smetany ke šlehání

POSTUP:
Vyšší plech dobře vymažeme máslem! a vysypeme polohrubou moukou.
Oddělíme bílky a žloutky,z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Ze surovin na těsto+5žloutků vymícháme šlehačem v míse hladké těsto,
do kterého lehce ručně vmícháme sníh z bílků.
Ze surovin na první vrstvu uvaříme puding.
Těsto vylijeme na vysypaný plech,
na něj vylijeme uvařený vlažný puding,
který roztaháme po celé ploše plechu.
*Vůbec nevadí,že se nám místy lehce promíchá s tekutým těstem.*
Dáme péct do troby předehřáté na 200°C asi na 20minut.
!!!POZOR těsto dost naskočí a vytvoří krátery-ty ale po zchladnutí klesnou.
Po upečení necháme právě lehce zchládnout.
Smícháme zakysané smetany,pomazánková másla a vanilkové cukry,
tuto 2.vrstvu nalijeme na vlažný moučník a zarovnáme.
Jako další (3.vrstvu)vyšleháme šlehačku,kterou pomažeme vrstvu ze zakysané smetany.
Nakonec ozdobíme jakýmkoliv ovocem-nám nejvíce chutná kombinace s mandarinkovým kompotem.
Můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Dáme minimálně přes noc dobře vychladit do lednice.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama